Wij gaan altijd voor de beste kwaliteit, daarom maken wij veel gerechten zelf in eigen keuken. Met verse ingrediënten maken wij iedere dag opnieuw lekkere gerechten volgens eigen (Stamhuijs)receptuur.
U herkent onze eigen gerechten aan de stempel zoals hiernaast weergegeven.
Zo komen er uit onze eigen keuken (onder andere): heerlijke verse salades, stoofpotjes, soepen en niet te vergeten onze Stamhuijsgemaakte (vlees)specialiteiten als hamburgers, spareribs etc.
Behalve lekker, vinden wij gezond eten ook belangrijk. Dit ziet u aan ons assortiment met veel verse groenten, maar ook bij het frituren willen wij het beste voor u. Daarom bakken wij verantwoord in plantaardige olie. Lees meer over verantwoord frituren op de website van het Voedingscentrum.
‘Wij Brabanders’ bestellen graag een frietje met, frietje speciaal of frietje oorlog. Maar het bestellen van ‘een frietje’ is niet in heel Nederland gebruikelijk. Nog sterker, als bestellers van ‘een frietje’ zijn we in Nederland sterk in de minderheid. De meeste Nederlanders bestellen een patatje, de grens tussen friet en patat ligt grofweg ter hoogte van de Maas. Meer informatie over deze opdeling van Nederland is te vinden in dit artikel in HP de Tijd.
Wist u trouwens dat patat een scheldwoord is van de Surinamers voor een blanke? In Suriname werd de zoete aardappel, de bataat, een woord dat de minachting voor de blanke Nederlander aangaf. Vandaag de dag zal u slechts nog een afgeleide van dit schuttingwoord in het wild spotten: tatta.
Bij het Stamhuijs hebben wij diverse soorten friet (of patat zoals u wilt).